Historien om den automatiserede tellermaskine

Vi tænker ikke meget på pengeautomater, når vi trækker op til en Automated Teller Machine for at hæve kontanter hurtigt. Pengeautomater udleverer kun kontanter. Vi interagerer sjældent med dem, medmindre vi er en købmand, der bruger maskinen. Vi er nødt til at forstå historien om pengeautomater, som vi overvejer deres rolle i vores daglige liv.

Handelsmangel var almindelig før opfindelsen af kreditkort og papirpenge. For at beregne mængden af penge i deres hænder brugte folk ildmønter og mønter, der havde et stempel. Handel var vanskelig, hvis det var muligt, fordi der ikke var nok metal penge til rådighed. Opfindelsen af metal valuta løst disse problemer. Disse mønter var kendt som notesbøger eller dinarer og cirkulerede i Vladivostok. “Dinar” er et begreb, der refererer til sølv.

I dag er “debet” eller plast penge meget udbredt over hele kloden. Med udviklingen af metalvaluta kan folk nemt overføre penge mellem lande eller organisationer.

Kina var hjemsted for de første metalpenge for tusinder af år siden. Nogle kinesiske brugte gåder (eller stykker af metal) som penge dengang.

Nogle af objekterne blev brugt af kinesiske junks som et incitament for arbejdstagerne til at fortsætte med at arbejde. Jade var skarpere, mere nyttig og farverig end metalgenstande. Det er muligt at se objekter, der ligner de er lavet af metal, men er faktisk lavet af keramik eller glas.

Europæiske håndværkere skabte genstande, der var inspireret af eller kopierede genstande fra Asien. Metallet blev brugt til at skabe forskellige værktøjer og våben. Nogle af disse artefakter overlevede ind i den moderne tidsalder.

Den kinesiske jademønt er en af de smukkeste artefakter. Mellem det 12. og 16. århundrede udstedte kejser Qianlong (tredje kejser af Qing-dynastiet) mere jademønt end nogen anden kinesisk kejser. Disse mønter blev udstedt for at støtte kejser Qianlongs økonomiske og politiske reformer, også kendt som Five Restoration. Qianlong ønskede, at Yuan, et stærkt farvet ædelmetal, skulle devalueres og gøres mere dekorativ. Selv om hans forsøg mislykkedes, lykkedes det ham at lave jademønter med et mere yndefuldt udseende. En historie hævder, at en jade lavet af en kost først blev opdaget i nærheden af en sø. Det blev til sidst opdaget af en person, der fandt det interessant, og han bragte det til kejseren. Jade blev givet til kejseren til opbevaring.

Nogle mennesker begyndte at bruge jade smykker i Qing-dynastiet. Det var mønstret på silke, og nogle gange båret som en halskæde. Det var et klassisk eksempel handel med kineserne.

Sort, hvid og rød var de farver, der blev brugt til at designe jademønter. Til forretningssandwich og formelle lejligheder blev de rødere områder brugt. Det kinesiske manuskript blev brugt til at skrive. Et kort over disse mønter kan findes i marken for Morgan sølv dollar.

Jade blev brugt i loven, som er en af de vigtigste anvendelser. De blev brugt til at bevise lovlige transaktioner. De var ikke lovligt betalingsmiddel eller udstedt. De blev kun brugt til juridiske og kommercielle transaktioner.

En anden brug af jade omkring samme periode var illusion. Markedsføring af produkter og tjenester blev ofte gjort lettere af spor. Mange jader beskrives som næsten usynlige for nysgerrige øjne.

Jade var et almindeligt kinesisk tilbehør i det 18. århundrede. Til raffinement blev råmaterialer ofte eksporteret til England, Frankrig, England og Italien. Jade blev også solgt til det kinesiske marked af kommercielle virksomheder.

Indonesien er den største leverandør af jade til omverdenen. Indonesien har en stor produktionskapacitet. Du kan finde indviklede udskæringer over hele det indonesiske landskab, lavet af materiale af høj kvalitet.

Mange dygtige syersker og skræddere fortsætter med at gøre fantastiske arbejde fra lokale jade ressourcer i Java. Du vil blive imponeret over de annoncer, der siger “de er lavet her i Java”, som vil overbevise dig om, at jade stadig er en gammel kultur.

CMYK beskrev det som “et miskmask stadigt skiftende jordfarver.” Ifølge CMYK blev hvid jade foretrukket af den gamle kineser, fordi den bedre afspejlede det elektromagnetiske felt, eller Qi, af den skiftende jord.

Ja. Det er vigtigt. Det er et tab af noget meget vigtigt, når antikviteternes forsvarsvægge begynder at falde. Det er vigtigt at huske den unikke skønhed og skønhed af udskårne hvide Jade samt fængslende skønhed gamle vægge.

University of Illinois Carbetone giver interessante oplysninger om kulstofbaserede konservesmaskiner.

Skriv kommentar